Outlook Express 10060-as hiba - nem küld levelet az Outlook Express.

Amennyiben Outlook Expressban szeretne levelet küldeni és az alábbi hibaüzenettel találkozik:

  • "Hiba a szoftvercsatornában:10060. Hibaszám: 0x800CCC0E."

akkor a következő problémák merülhetnek fel:

  1. A kimenőlevelek (SMTP) kiszolgálójához nem tud csatlakozni az Outlook Express, mert a kiszolgáló hitelesítést kér
    1. A postafiók beállításoknál a kiszolgáló hitelesítést igényel opciót kell bekapcsolni, és beállítások gombnál a hitelesítési adatokat megadni.
      Kimenőlevelek kiszolgálója beállítás
    2. Amennyiben tűzfal mögött van, vagy egy tűzfal program fut a számítógépén lehet, hogy az blokkolja az Ön email küldését. Próbálja meg egy próba erejéig kikapcsolni a tűzfalat. Ne feledje a próba után a tűzfalat visszakapcsolni!
  2. Az Ön által használt kimenőlevelek (SMTP) kiszolgálója blokkolva lett az internet szolgáltató által, próbálja meg az internetszolgáltatója által használt/ajánlott SMTP kiszolgálót beállítani a kimenőlevelek kiszolgálója ként. Lásd a "POP3/SMTP beállítás különbőző szolgáltatóknál" cikket.
  3. Az Ön számítógépe vírusos (volt) és ez idő alatt rengeteg kéretlen levelet (SPAM) küldött ki az Ön tudta nélkül, ezért a szolgáltatója blokkolja az Ön levélküldéseit.
    1. Ezesetben vegye fel a kapcsolatot az internetszolgáltatójával és kérdezze meg, hogy történik-e efajta blokkolás az Ön előfizetése esetében.
  4. Előfordülhat, hogy az Ön víruskeresője nem engedi a levél elküldését, mert vírust észlelt a levélben, vagy a küldés közben. Bár ezesetben (általában) a vírusírtó jól látható ablakban közli, hogy blokkolás történt.
  5. Nincs internet kapcsolat és nem tud a levelező program kapcsolatot létesíteni a kimenőlevelek kiszolgálójával.

Kiegészítés

Megajoe hívta fel a figyelmünket a Fibernet új "szolgáltatására", miszerint nagyjából 2 hete a Fibernet bevezette az SMTP figyelő rendszert, mely sok bosszúságot, fejtörést okozhat.

Levél:

"Azoknak szeretnék segíteni, akik FiberNet előfizetéssel rendelkeznek, hogy ne járjanak úgy mint én (gép újratelepítése, idegeskedés, stb).

Tehát a FiberNet-nél kb 2 hete bevezettek egy smtp figyelő rendszert, és ha valakinél felhasználó által ellenőrizetlen levélforgalmat gyanítanak (vírus), vagy a megengedettnél nagyobb fájlmellékletet akar elküldeni(max 2Mb), akkor tiltólistára kerül.

Ha fel akarja magát oldani az illető, akkor a stop.fibermail.hu oldalon kell ellenőriznie, hogy le van-e tiltva, és ha igen, akkor be kell írnia, hogy milyen ellenintézkedést tett ennek elkerülésére, és egy gombnyomással le tudja magát venni a tiltólistáról.

Ezt csak azért írom, mert ha valaki tökéletesen beállítja a levelezését, és elvben működnie kellene az smtp-s levelezésének, mégsem működik, akkor minden bosszúság előtt itt nézze meg, nincs-e a fentiek miatt tiltólistán."

Buy and Trade Bitcoin at Binance