A Facebook új köntösben, vagy majdnem...

Egyre több embernek elérhető itthon is a Facebook új kinézete. Sokak a Facebook átszabását vizionálták, ez azért nem történt meg.

Kezdjük az elején, akinek elérhető az opció, fent a hírek tetején figyelmeztetést kap, hogy kipróbálhatja az új kinézetet, majd egy kis értesítő, hogy, hú de jó, ha felkészültél katt. ide és meg is volnánk.

facebook új kinézet layer

Félig magyar bemutató három lépésben:

A kevésbé edzetteknek három lépésben kis bemutatót ad a Facebook.

facebook 1 lépés

Első lépés a hírfolyamunk kategorizálásának bemutatása, pontosabban a jobb fent doboz, amiben ki tudjuk választani, hogy a hírfolyamunk mit is mutasson. Ez félig-meddig eddig is meg volt. Hírek, csoportok, listák ezeket eddig is tudtuk váltani, itt azonban bővült a kör, kaptunk fényképek, zene stb. kategóriákat. Felfoghatjuk egyfajta szűrőnek is.

facebook 2 lépés

Kettes lépés, a baloldalra került navigációs sáv, ami az aktív chat partnereket, csoportokat, és pár főbb Facebook részt mutat folyamatosan, mint például a hírek, üzenetek, események. Ez eddig is meg volt, csak a chat jobb oldalt voltkülön az esemény sávval, vezérlő elemek meg baloldalt. Most ezt egybe gyúrták és az események lent a chat alján egyesével meg-megjelennek. Valamint kellemes szürke hátteret kapott ezzel jól elkülönítve az oldaltól.

facebook 3 lépés

Harmadik nem túl eget rengető dolog pedig kis segítséget nyújt, az új designról, hol tudunk visszalépni a régi designra, vagy ha szeretnénk visszajelzést küldeni, akkor azt hol tehetjük meg. Done.

facebook teljes szélességben

facebook teljes szélességben

 

facebook kisebb méretben

facebook kisebb méretben

 

Asztali böngészőre két méretben reszponzív a design, ez annyiban nyilvánul meg, hogy a baloldali navigációs sáv tud kis ikonos méretben is működni. Az egész oldalra jellemző, hogy picit nagyobb betűtípust, jobban elkülönülő és valamivel nagyobb elemeket terveztek. A képeknek sokkal nagyobb hangsúlyt adtak, a reklámok is szerencsére maradtak jól elkülönülve. Sok az apró változtatás, de összességében sokkal finomabb összhatást adnak. Mondjuk furán hat, hogy az oldal fele talpas, másik fele nem talpas betűvel van szedve.

Összességében (részemről) kellemes a változás, jobban tetszik a baloldali navigációs sáv, mivel a másik monitor ott kezdődik a baloldalon. Bár ettől függetlenül is kellemesebb az elrendezés, egyetlen sajnálatos dolog van csak, hogy 23” monitoron még mindig a fél képernyő kihasználatlan ha teljes méretben használjuk.

Buy and Trade Bitcoin at Binance